Mié08212019

ActualizadoMié, 14 Ago 2019 6pm

preselecciones

mislata ban ruzafab ban canyamelar ban patraix ban
 pilar ban  malvarrosa ban  remeigv ban quatre ban 
 ruzafaa ban  olivereta ban  botanic ban  poblats ban
 quart ban  zaidia ban  roqueta ban  BENIMACLET
 laseu ban  elcarmen ban benimamet  rascanya 
jesus camins ban  algiros ban  benicalap ban

Todas las noticias

Artistas Falleros. Actualidad

Hablemos de la historia de las Fallas.

Hablemos y opina

Solidaridad y Fallas

Actualidad Comisiones. Todas las noticias.

Juntas Locales - Noticias

Inicio

ARRANCAPINS, EXPOSICIÓ DEL NINOT 2019 “INDULTA LA REPÚBLICA, VOTA PER LA REPÚBLICA”

 

 

Des de 1934 cada comissió fallera de València presenta un ninot en l’Exposició del Ninot, que té lloc poc abans de celebració de la festa de les Falles en Museu Príncep Felip de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Després el públic que visita la mostra pot votar quin de tots els 385 ninots presentats cal indultar del foc. Aquell que resulta indultat passa a format part de la col·lecció de ninots indultats històrics que s’exhibeix al Museu Faller de València.

Enguany la Falla Arrancapins, fundada en 1908, i que des dels temps de la transició ha apostat per una les Falles alternatives combatives, transgressores i populars, ha decidit presentar a l’Exposició del Ninot un ninot singular i reivindicatiu, acompanyat de tota una campanya per al seu indult. Es tracta de la figura de la República, amb els seus atributs característics, que volem que siga votada i indultada pels ciutadans que s’acosten a l’Exposició del Ninot. Volem que eixa votació siga la forma efectiva de dipositar una papereta a favor de la reflexió i el debat en quant al model d’estat del que la República ha representat els valors més democràtics, progressistes i transformadors de la nostra societat.

La figura forma part de la falla que amb el lema Desaparegudes, ignorades i invisibles, es plantarà a Arrancapins en març de 2019 per denunciar tot allò valuós i important per a una vida digna que ha desaparegut, ha sigut ignorat o invisibilitzat, com ara el treball de totes les dones científiques, artistes, avantguardistes ignorades, quan no amagat en el temps, les víctimes i desapareguts del franquisme, els drets humans, la igualtat, o la mateixa República, que enguany farà 80 anys que va desaparèixer. La figura apareix amb la balança de la justícia en la mà dreta i el cap en la mà esquerra, en estar actualment decapitada, però si resulta indultada se li restituirà el cap al seu lloc.

La campanya “Indulta la República. Vota per la República” serà llançada des de les nostres xarxes socials i adreçada a tot tipus de col·lectius compromesos amb el retorn de la República i els valors de progrés que representa. Volem que la gent vote per la República i faça viral el seu vot per a que més gent s’acoste a l’Exposició del Ninot i ens faça costat. A vore si entre tots i totes podem aconseguir eixe simbòlic Indult del Foc que demostre que la República encara està ben viva.

La figura que representa la República ha estat realitzada per professors del Departament d’Escultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València (UPV), que imparteixen el Postgrau de Disseny de Monument Efímer i Tematitzacions de la UPV, el qual té un conveni de col·laboració amb la falla Arrancapins per a la construcció del seu cadafa

Cultura y Fallas

La Música - Noticias

Actualidad 2019

Hablemos de Hogueras

sección especial1

 opina HISTORIA

Nuestras Tradiciones.

San-Vicente Corpus Moros

Pirotecnia

cruces

julio-14-2

fiestas

folklore musica    

La Imagen de las Fallas 2019

 

#Elecció19. Cortes de Honor Infantiles.

#Elecció19. Cortes de Honor adultas.

El Museu Faller en 3D

museu faller