Jue01242019

ActualizadoMié, 23 Ene 2019 3pm

Imagen gráfica de las Fallas 2019

Las Comisiones.

La actualidad de las Fallas.

Los Artistas.

Las Juntas Locales

agenda 2

somcultura unafestaperatots

sanisidro telefonada

 opinaHISTORIA

Hablemos de la historia de las Fallas.

¿Quien esta en linea?

Hay 817 invitados y ningún miembro en línea

Actualidad 2019

Actualidad Comisiones. Todas las noticias.

Juntas Locales - Noticias

Artistas Falleros. Actualidad

Programas de Hablemos de Fallas en la UPV Radio. 102.5 FM

Solidaridad y Fallas

Actualidad Fallas

Premi "Pep de l´Horta" del Casal Bernat i Baldoví

El Casal Bernat i Baldoví ha creat enguany el Premi “Pep de l’Horta” per a reconéixer, entre tots els ninots exposts en les Exposicions del Ninot de la Junta Comarcal de Falles de l’Horta Sur, aquell en que es manifeste una millor reivindicació o posada en valor del Patrimoni Valencià (cultural, econòmic,  històric, social…). La Junta Comarcal està composta per les poblacions d'Alaquàs, Albal, Aldaya, Alfafar, Benetússer, Catarroja, Manises, Massanassa, Paiporta, Picanya, Sedaví i Silla.

El jurat, compost per membres d’esta associació, ha visitat les exposicions de tots els municipis, de les que, en una primera ronda, ha extret tretze ninots candidats. En una votació final, en la que quedaren exclosos els membres relacionats directament o indirectament en qualsevol Falla o Junta Local concursant, se va decidir per vots individuals i secrets el ninot guanyador d’este Premi.

Fent el reconte de vots assignables per cada jurat als ninots, ha obtés la màxima puntuació i és el Premi “Pep de l’Horta” 2018 el ninot de la Falla gran presentat per la Comissió de Reis Catòlics de Silla, en 13 punts. Este ninot representa una parella de valencians sobre una barca que reivindiquen la lluita pel Port de Silla, l’Albufera i l'arròs valencià.

Destaquen també els segon i tercer classificats, ninot infantil de Corts Valencianes d’Aldaya (troballa de l’estàtua fragmentada del “Baco d’Aldaya”), en 11 punts, i ninot gran de Barri Sant Francesc de Manises (una fallera vestida en seda chinenca, en una tassa de té i unes traques darrere, en un paralelisme del patrimoni valencià/maniser i de China: seda, ceràmica i pólvora), en 8 punts.

El premi, consistent en un artístic estandart, serà entregat a la comissió guanyadora en la Gala de la Junta Comarcal, a celebrar en passar Falles.

Último Programa de Hablemos de Fallas en la UPV Radio.

sección especial1

primera a1 copia

 

La Imagen de las Fallas 2019

 

#Elecció19. Cortes de Honor Infantiles.

#Elecció19. Cortes de Honor adultas.

El Museu Faller en 3D

museu faller

PROGRAMA "FUNDADORES"

dr collado 2

Hogueras en Internet

  Hogueras

Hablemos de Hogueras

 Hablemos-Hogueras