Jue08222019

ActualizadoMié, 14 Ago 2019 6pm

preselecciones

mislata ban ruzafab ban canyamelar ban patraix ban
 pilar ban  malvarrosa ban  remeigv ban quatre ban 
 ruzafaa ban  olivereta ban  botanic ban  poblats ban
 quart ban  zaidia ban  roqueta ban  BENIMACLET
 laseu ban  elcarmen ban benimamet  rascanya 
jesus camins ban  algiros ban  benicalap ban

Todas las noticias

Artistas Falleros. Actualidad

Hablemos de la historia de las Fallas.

Hablemos y opina

Solidaridad y Fallas

Actualidad Comisiones. Todas las noticias.

Juntas Locales - Noticias

Actualidad Fallas

L'Institut Valencià de Cultura, Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han presentat a la ciutat d'Alcoi el programa 'Música a la llum'.

https://lh3.googleusercontent.com/DBCLhnwZtNs0Hi_qLYBWcWsi8fwixackrexW-k3c9qmYwAtuPywjzBm-8ljbqfK1ai6RK6jMONlFtHuXtNFGMkDQJIDNwrt-wGCiL0hkdEFgtr7f6lA3bU-ODvYIXit3MzR1dfvfcV8i2tPvkaBG97QwnGhXw2Z__B0Yj5lTru-NAot2ptb5RUVied6yD7yRUbybbf_2DXyRfkebxbscGGO-r78HTfx3o-N593ywXNnxhEq4ck8lCV-8egpme3SV6NQnNy4Lg42_E54kQLkbfXM4sB5Me6y8UUn7ch7eOyw2rezPaloYXHNmpwIs5JH8Kgnxy3HHQQrTorShVLIX1N2G0tQ_Gaprs4d3F3PPTdYnJUj69xjNR4z4aVPnITgN8gvgI7YZqdUdkhlISWMLY6-_ACn89q5PMGohbAXh8ekNPyREF5fnCuL8So6FoAhD4aTOo5_vjPZmLKox5HufQmecimrORNfgXx7EHQGVlNu9nsLcYsNEbJ9vWCpclz-t4FRIDaNH5nCppKTtWxskN_gUgC_1ZLmbClUrnT_SvoBK7Yrvv29UEFkBcHKZHKWFOSrPpeEcxTI9byLzheHreV0dF48ciS_HgxStSmcg4-FJi73vjVX9IRcBqhGX4QIc7dmvEE1fdT9YjYm89JwU1o7o_euqcPQEHoLx=w956-h637-no

A aquesta presentació han assistit el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona; l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés; la coordinadora de la Direcció General de Comunicació i Relacions Externes de Bankia a la Comunitat Valenciana, Isabel Rubio; el president provincial d'Alacant de la FSMCV, Ramón Más Soler; el president de la Societat Musical Nova d'Alcoi, José Antonio Llinares; la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'IVC, Marga Landete, i el president comarcal del Comtat-l'Alcoià, José Miguel Pascual Belvis.

En paraules del secretari autonòmic, "és una satisfacció per a la Generalitat presentar a Alcoi el lloc web de 'Música a la llum', un web que pretén recuperar el gran patrimoni que guarden les societats musicals de la Comunitat Valenciana, per a divulgar i fer accessible la cultura musical que durant tants anys han guardat als seus arxius aquestes institucions".

El programa 'Música a la llum', patrocinat per Bankia i organitzat per l'Institut Valencià de Cultura i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, pretén valorar i difondre el patrimoni cultural custodiat pels arxius de les societats musicals de la Comunitat Valenciana.

'Música a la llum', que forma part del projecte 'Bankia escolta València', descriurà la documentació emmagatzemada en els arxius de les societats musicals (partitures, fotografies, instruments, arxiu administratiu, etc) per a posar-la a la disposició de tots els interessats en un lloc web (www.musicaalallum.es) que facilitarà la visibilitat i recerca d'aquest ric patrimoni. 'Música a la llum' també està activa a les xarxes socials (facebook.com/musicaalallum).

'Música a la llum' compta amb la col·laboració d'un equip de musicòlegs de l'Associació Valenciana de Musicologia (Avamus) i d'un equip de documentalistes membres del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana.

Col·laboració amb la Societat Musical Nova d'Alcoi El projecte es presenta a Alcoi, ja que 'Música a la llum' ha arribat a un acord amb la Societat Musical Nova d'Alcoi, amb motiu del seu cent setanta-cinqué aniversari, per a catalogar i digitalitzar el seu arxiu més antic.

Tant l'Arxiu Municipal d'Alcoi com l'IVC es quedaran una còpia del catàleg i del fons digitalitzat per a consulta del investigadors, i algunes partitures es posaran igualment a l'abast del públic a través de la pàgina web de 'Música a la llum'.

Els fons de la Societat Musical Nova d'Alcoi són molt valuosos per la seua antiguitat i per l'actiu paper d'aquesta societat, junt amb la Primitiva, en tota la vida musical d'Alcoi dels darrers dos segles, no tan sols participant en les festes de Sant Jordi i oferint concerts de banda, sinó també col·laborant amb l'església mitjançant la seua capella musical i la seua orquestra.

La Nova conserva partitures originals d'importants músics alcoians com José Espí, Julio Laporta, Jorge Mira Carbonell, José Jordá Valor o Camilo Pérez Laporta, entre d'altres.

'Música a la llum' vol combinar un treball extensiu amb totes les societats musicals amb treballs intensius com aquest i altres que puguen plantejar-se amb les societats posseïdores d'un patrimoni més gran.

D'altra banda, tots els anys, la Jove Banda Simfònica de la FSMCV col·labora amb 'Música a la llum' amb un concert i l'enregistrament d'un disc amb algunes obres rescatades del nostre patrimoni, la majoria de les quals han estat poc interpretades i mai enregistrades en disc.

El 2017 s'enregistraran obres de Miguel Asensi, Eduardo López-Chávarri i dels alcoians José Espí i Julio Laporta, recuperades de l'arxiu de la Societat La Nova d'Alcoi.

 

Cultura y Fallas

La Música - Noticias

Actualidad 2019

Hablemos de Hogueras

sección especial1

 opina HISTORIA

La Imagen de las Fallas 2019

 

#Elecció19. Cortes de Honor Infantiles.

#Elecció19. Cortes de Honor adultas.

El Museu Faller en 3D

museu faller