Jue08222019

ActualizadoMié, 14 Ago 2019 6pm

preselecciones

mislata ban ruzafab ban canyamelar ban patraix ban
 pilar ban  malvarrosa ban  remeigv ban quatre ban 
 ruzafaa ban  olivereta ban  botanic ban  poblats ban
 quart ban  zaidia ban  roqueta ban  BENIMACLET
 laseu ban  elcarmen ban benimamet  rascanya 
jesus camins ban  algiros ban  benicalap ban

Todas las noticias

Artistas Falleros. Actualidad

Hablemos de la historia de las Fallas.

Hablemos y opina

Solidaridad y Fallas

Actualidad Comisiones. Todas las noticias.

Juntas Locales - Noticias

Actualidad Fallas

Comissió de seguiment Falles-UNESCO

https://lh3.googleusercontent.com/Lw7i65qC_dUrp93RioOSylYzHPvzDQiobKy9-DhCgUn0Fgzgzx8qGJsTjYcRxE2Y1lIiL-G-EJGidMqpvcCiBlT9WzSw8vPJSVuE3l1tTyVfaQUCHqOOp8UiHtT8nCQ7FECpuZl_It7zqb01NLoluIvGmyCVeSsL_lL9b7jDCz_EjZIq_-eQlqSKYwj2s9QPo49RCmPjZxNcPbsODkh3HqV-Ny6kMKMAVYcNckrLYyaKvub8nNpHWxaJ8NL3fV70nszoHnRbHMrfVyhF2IdncX-clxUv6o6N5HjgLR6aoJqz7Jnb1DbeGm3RVQEpTqT-An9KSAzVwZqapb93JQZDlIl15csA-qB3KIwzrVJ9PaUzLJtJfm6zFr9SEaPWwpBTOEg779K4bksBBcIONmzEhJjSDYF9ZYufsgvZJ8d2go6AoS6cFX3g3Q0_0bEi5D7PfxnNCxQTaU2NvP6Hevl3C1qMOmj_Oli-sI8tpWz5_EFLQmzeVHfXfJhrphUN5f2GLNkxFRvwAnuS50yqLxdBXMC1qXQFg6tNVAi33_3zkDmIzuunJrCRvniW1i64BSTe_ugyzlNHSCVBgOTDnevQYVvozKiXUvdtujyFPtZswGsL15CbRJMLgU7EbTGo13SechW0OZHiRDVpBN-9WXwYW77I_00lt6DN-BPX=w850-h637-no

COMISSIÓ DE SEGUIMENT FALLES-UNESCO
Reunió 13 novembre 2017
Ajuntament de València

RECOMACIONS DE BONES PRÀCTIQUES

PER AL FOMENT DE LA CULTURA DE LA FALLA

1. Adoptar els dispositius necessaris perquè l’exhibició de premis o palets atorgats a les comissions falleres no dificulte la plena contemplació de la integritat de les falles (gran i infantil).

2. Possibilitar que les estructures destinades a mostrar publicitat, així com les instal•lacions d’il•luminació, s’ubiquen en l’entorn de les falles, però no en el seu perímetre intern, per a permetre una major visibilitat.

3. Afavorir que les tanques que envolten les falles s’adapten respectuosament al seu peculiar entorn urbà, facilitant al màxim la contemplació íntegra dels cadafals i els seus versos explicatius.

4. Prestar atenció a l’entorn de la falla i mantindre tan neta com siga possible l’àrea que hi ha entre les falles i les seues respectives tanques, evitant l’acumulació de residus o les restes de manifestacions pirotècniques.

5. Identificar de manera clara i preferent, amb algun tipus de cartell o retolació, el nom de l’autor o autors de les falles, especificant, si és possible, l’aportació de cadascun dels especialistes que han intervingut en l’elaboració (escultor, pintor, fuster, guionista, dissenyador, poeta...).

6. Evitar que les activitats festives de la comissió (paelles, torrades, jocs infantils, activitats pirotècniques, concerts...), així com la instal•lació de carpes, entaulats o recintes de venda de productes, es facen dins el recinte de les falles, a fi de no obstaculitzar l’accés a estes.

7. Facilitar l’accés de les persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda a les formes i continguts dels cadafals fallers, com per exemple, mitjançant la instal•lació de cartells explicatius escrits en braille per a les persones sense visió o visió reduïda, de pictogrames especials per a persones de l’espectre autista, etc.

8. Evitar les possibles modificacions o alteracions en els ninots, repeus, cos central o altres elements pertanyents a la composició de les falles, mantenint-les íntegres fins al moment de la cremà.

9. Promoure activitats que servisquen per a divulgar entre els membres de la comissió fallera el procés creatiu de l’artista de les seues falles al llarg de tot l’any.

10. Divulgar les mesures de protecció, salvaguarda i respecte dels cadafals fallers en les xarxes socials de les comissions falleres.

Entitats

Regidoria de Cultura Festiva
Junta Central Fallera
Museu Faller de València
Gremi Artesà d’Artistes Fallers
Associació d’Estudis Fallers
Col•legi de l’Art Major de la Seda
Interagrupació de Falles
Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana
Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters
Associació de Fabricants Pirotècnics de la Comunitat Valenciana (PIROVAL)
Federació d’Associacions de Veïns de València
Universitat de València
Universitat Politècnica de València

Cultura y Fallas

La Música - Noticias

Actualidad 2019

Hablemos de Hogueras

sección especial1

 opina HISTORIA

La Imagen de las Fallas 2019

 

#Elecció19. Cortes de Honor Infantiles.

#Elecció19. Cortes de Honor adultas.

El Museu Faller en 3D

museu faller