Jue08222019

ActualizadoMié, 14 Ago 2019 6pm

preselecciones

mislata ban ruzafab ban canyamelar ban patraix ban
 pilar ban  malvarrosa ban  remeigv ban quatre ban 
 ruzafaa ban  olivereta ban  botanic ban  poblats ban
 quart ban  zaidia ban  roqueta ban  BENIMACLET
 laseu ban  elcarmen ban benimamet  rascanya 
jesus camins ban  algiros ban  benicalap ban

Todas las noticias

Artistas Falleros. Actualidad

Hablemos de la historia de las Fallas.

Hablemos y opina

Solidaridad y Fallas

Actualidad Comisiones. Todas las noticias.

Juntas Locales - Noticias

Actualidad Fallas

Premi "Pep de l´Horta" del Casal Bernat i Baldoví

El Casal Bernat i Baldoví ha creat enguany el Premi “Pep de l’Horta” per a reconéixer, entre tots els ninots exposts en les Exposicions del Ninot de la Junta Comarcal de Falles de l’Horta Sur, aquell en que es manifeste una millor reivindicació o posada en valor del Patrimoni Valencià (cultural, econòmic,  històric, social…). La Junta Comarcal està composta per les poblacions d'Alaquàs, Albal, Aldaya, Alfafar, Benetússer, Catarroja, Manises, Massanassa, Paiporta, Picanya, Sedaví i Silla.

El jurat, compost per membres d’esta associació, ha visitat les exposicions de tots els municipis, de les que, en una primera ronda, ha extret tretze ninots candidats. En una votació final, en la que quedaren exclosos els membres relacionats directament o indirectament en qualsevol Falla o Junta Local concursant, se va decidir per vots individuals i secrets el ninot guanyador d’este Premi.

Fent el reconte de vots assignables per cada jurat als ninots, ha obtés la màxima puntuació i és el Premi “Pep de l’Horta” 2018 el ninot de la Falla gran presentat per la Comissió de Reis Catòlics de Silla, en 13 punts. Este ninot representa una parella de valencians sobre una barca que reivindiquen la lluita pel Port de Silla, l’Albufera i l'arròs valencià.

Destaquen també els segon i tercer classificats, ninot infantil de Corts Valencianes d’Aldaya (troballa de l’estàtua fragmentada del “Baco d’Aldaya”), en 11 punts, i ninot gran de Barri Sant Francesc de Manises (una fallera vestida en seda chinenca, en una tassa de té i unes traques darrere, en un paralelisme del patrimoni valencià/maniser i de China: seda, ceràmica i pólvora), en 8 punts.

El premi, consistent en un artístic estandart, serà entregat a la comissió guanyadora en la Gala de la Junta Comarcal, a celebrar en passar Falles.

Cultura y Fallas

La Música - Noticias

Actualidad 2019

Hablemos de Hogueras

sección especial1

 opina HISTORIA

La Imagen de las Fallas 2019

 

#Elecció19. Cortes de Honor Infantiles.

#Elecció19. Cortes de Honor adultas.

El Museu Faller en 3D

museu faller