Mar06252019

ActualizadoMar, 25 Jun 2019 6pm

Hablemos y opina

Cultura y Fallas

Hablemos de la historia de las Fallas.

Artistas Falleros. Actualidad

Solidaridad y Fallas

La Música - Noticias

Juntas Locales - Noticias

Actualidad Comisiones. Todas las noticias.

Todas las noticias

Actualidad Fallas

Premi "Pep de l´Horta" del Casal Bernat i Baldoví

El Casal Bernat i Baldoví ha creat enguany el Premi “Pep de l’Horta” per a reconéixer, entre tots els ninots exposts en les Exposicions del Ninot de la Junta Comarcal de Falles de l’Horta Sur, aquell en que es manifeste una millor reivindicació o posada en valor del Patrimoni Valencià (cultural, econòmic,  històric, social…). La Junta Comarcal està composta per les poblacions d'Alaquàs, Albal, Aldaya, Alfafar, Benetússer, Catarroja, Manises, Massanassa, Paiporta, Picanya, Sedaví i Silla.

El jurat, compost per membres d’esta associació, ha visitat les exposicions de tots els municipis, de les que, en una primera ronda, ha extret tretze ninots candidats. En una votació final, en la que quedaren exclosos els membres relacionats directament o indirectament en qualsevol Falla o Junta Local concursant, se va decidir per vots individuals i secrets el ninot guanyador d’este Premi.

Fent el reconte de vots assignables per cada jurat als ninots, ha obtés la màxima puntuació i és el Premi “Pep de l’Horta” 2018 el ninot de la Falla gran presentat per la Comissió de Reis Catòlics de Silla, en 13 punts. Este ninot representa una parella de valencians sobre una barca que reivindiquen la lluita pel Port de Silla, l’Albufera i l'arròs valencià.

Destaquen també els segon i tercer classificats, ninot infantil de Corts Valencianes d’Aldaya (troballa de l’estàtua fragmentada del “Baco d’Aldaya”), en 11 punts, i ninot gran de Barri Sant Francesc de Manises (una fallera vestida en seda chinenca, en una tassa de té i unes traques darrere, en un paralelisme del patrimoni valencià/maniser i de China: seda, ceràmica i pólvora), en 8 punts.

El premi, consistent en un artístic estandart, serà entregat a la comissió guanyadora en la Gala de la Junta Comarcal, a celebrar en passar Falles.

La Imagen de las Fallas 2019

 

sección especial1

 opina HISTORIA

#Elecció19. Cortes de Honor Infantiles.

#Elecció19. Cortes de Honor adultas.

El Museu Faller en 3D

museu faller