Mié06262019

ActualizadoMar, 25 Jun 2019 10pm

Hablemos y opina

Cultura y Fallas

Hablemos de la historia de las Fallas.

Artistas Falleros. Actualidad

Solidaridad y Fallas

La Música - Noticias

Juntas Locales - Noticias

Actualidad Comisiones. Todas las noticias.

Todas las noticias

Actualidad Juntas Locales

El Casal Bernat i Baldoví completa una semana d’actes fallers en Valéncia, Elda i l’Horta Sur

V GALA PREMIS CASAL BERNAT I BALDOVÍ

(Pincha en la imagen para leer el Llistat distincions Flama)

El dimecres 30 de maig tingué lloc en el Saló del Museu del Gremi d’Artistes Fallers la V Gala d’entrega dels premis del Casal Bernat i Baldoví.

(Pincha en la imagen para leer el discurso del presidente Oscar Rueda)

L’acte fon presidit per les Falleres Majors de Valéncia de 2018, Rocío Gil Uncio i Daniela Gómez de los Ángeles.

Estigueren també presents el president del patronat de la RACV, Eliseo Puig, el president de l’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana, Ricart Folgado, la presidenta de l’Ateneu Mercantil de Valéncia, Carmen de Rosa, representants de l’Interagrupació de Falles, aixina com d’algunes Agrupacions, representants del Gremi d’Artistes Fallers, el president de la Federació de Falles en Especial Ingeni i Gràcia, Chimo Berlanga, i mijos de comunicació.

L’acte, dirigit per Màbel Obrer Gurrea com a presentadora, s’inicià en unes paraules reivindicatives del President del Casal Bernat i Baldoví, Òscar Rueda. (S’adjunta el discurs íntegre).

(Pincha en la imagen para leer el fallo dels premis CBiB)

Enguany es repartiren 253 Distincions Flama, a un total de 183 comissions falleres, per una correcta cartelleria en valencià be de la Falla gran, l’infantil o les dos. La gran participació de llibrets escrits íntegrament en valencià per a les Distincions Purna va fer que en lloc de les 20 previstes inicialment s’incrementara a 35 el seu número.

A continuació se passà al repartiment dels premis establits (s’adjunta llistat).

(Pincha en la imagen para ver el album completo del acto)

L’interpretació de nostre Himne va concloure este acte que cada volta convoca a un més numerós públic faller.

PRESENTACIÓ DELS II PREMIS CASAL BERNAT I BALDOVÍ A LES FALLES D’ELDA

El dissabte, 2 de juny, en la Fundació Paurides Gonzàlez Vidal d’Elda, i en l’assistència de la Presidenta de la Junta Central de Falles d’Elda, Isabel Villena, les Falleres Majors 2017 de la localitat, junt a les seues respectives Dames d’Honor, i la representació de les nou Comissions falleres eldenques, el President, Òscar Rueda, i Secretari, Joan V. Ramírez, del Casal Bernat i Baldoví presentaren la II Edició dels Premis d’esta Associació Cultural per a les Falles de 2018.

S’oferixen de nou un Premi a la Millor Escena Reivindicativa del Patrimoni Valencià en qualsevol dels seus aspectes i els premis a les millors explicacions en vers de les Falles Gran i Infantil en els Llibrets.

El Casal Bernat i Baldoví va oferir la seua colaboració ad aquelles Comissions que vullguen participar i no dispongueren dels mijos i va regalar a totes les Falles presents el cartell d’Història de les Falles, elaborat enguany en colaboració en el Rogle Constantí Llombart i que conté les principals fites en l’història de la festa.

ENTREGA DEL PREMI “PEP DE L’HORTA” 2018

Com a colofó d’esta “semana gran” del Casal Bernat i Baldoví, el dumenge, 3 de juny, dins de la Gala Comarcal Fallera 2018 de la Junta Comarcal Fallera de l'Horta Sur, es va fer l’entrega del Premi Pep de l’Horta al ninot Reivindicatiu Valencià, en qualsevol dels seus aspectes, entre els presentats en les Exposicions del Ninot de totes les Juntes Locals que la componen.

Esta primera edició guanyà el premi la comissió Reis Catòlics de Silla. El segon premi anà a la comissió Corts Valencianes d’Aldaya. El tercer seria otorgat a la comissió Barri Sant Francesc de Manises.

L'acte se celebrà en els Salons Forsañ i va ser organisat per la Junta Local de Massanassa, acodint els màxims representants de totes les Juntes Locals de la Comarcal, aixina com les Falleres Majors de Valéncia 2018 en les seues respectives Corts d’Honor, acompanyades pel secretari general de la JCF de Valéncia. També estigueren presents les autoritats locals de Massanassa, com a Junta Local organisadora, i les de Sedaví, que prengué el relleu per al present eixercici faller 2018/2019.

La Imagen de las Fallas 2019

 

sección especial1

 opina HISTORIA

#Elecció19. Cortes de Honor Infantiles.

#Elecció19. Cortes de Honor adultas.

El Museu Faller en 3D

museu faller