Vie03222019

ActualizadoJue, 21 Mar 2019 7pm

Fallas 2019

La Música. Últimas noticias

Las Juntas locales. Noticias

Inicio

Mª FERNANDA D’OCÓN SALA SERÀ LA REGINA DELS JOCS FLORALS

L’actriu valenciana ha segut designada per Lo Rat Penat per a ocupar la Cadira d’Or en la CXXVII edició del certamen

Valéncia, 05-11-2010.- La Junta de Govern de Lo Rat Penat, a proposta del President de l’entitat, Enric Esteve i Mollà, ha acordat designar a l’actriu valenciana Mª Fernanda D’Ocón, Regina de la CXXVII  edició dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia.

Mª Fernanda D’Ocón serà la protagonista d’esta nova edició del certamen lliterari en llengua valenciana, en ocupar la Cadira d’Or dels Jocs Florals. Mª Fernanda d’Ocón a dedicat la seua vida al teatre, està en possessió de la Medalla d’Or de les Belles Arts, Premi Nacional de Teatre, és Filla Predilecta de Valéncia, Medalla al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana, i l’Ajuntament de Valéncia acaba de dedicar-li un carrer que ha segut recentment inaugurat dins dels actes de la Mostra de Valéncia.

Mª Fernanda ha declarat “... estic molt agraïda a Lo Rat Penat per haver-me oferit est honor en un any tan especial per a mi, en el que tantes mostres d’afecte i carinyo he rebut de Valéncia i dels valencians.

Este ha segut un any ple d’alegries i reconeiximents, i este nomenament com a Regina dels Jocs Florals m’ompli d’orgull com a filla de Valéncia. Sé lo que significa per a la cultura i tradicions valencianes este certamen poètic que és manté viu a lo llarc dels anys i de generacions de valencians.”

La pròxima semana, la Junta de Govern de Lo Rat Penat celebrarà l’acte de la “Demanà”, en la que se solicitarà a Mª Fernanda D’Ocon que ocupe la Cadira d’Or dels CXXVII Jocs Florals.

El certamen lliterari dels Jocs Florals ve celebrant-se des de 1879 i la convocatòria d´enguany consta de dihuit premis de poesia, novela, narrativa, teatre, ensaig i investigació, i conta en el patrocini de les més importants institucions oficials valencianes, empreses i particulars.

Els Jocs Florals conten en el patrocini d´institucions oficials valencianes, empreses i particulars: Excm. Ajuntament de Valéncia, Excma. Diputació de Valéncia, Excma. Diputació d’Alacant, Excma. Diputació de Castelló, Corts Valencianes, Excm. i Revd. Sr. Arquebisbe de Valéncia, Excma. Conselleria de Cultura i Deport, Excma. Conselleria d´Agricultura, Peixca i Alimentació, Excma. Conselleria de Mig Ambient, Excma. Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació, Excma. Conselleria de Benestar Social, Institut Valencià de la Joventut, M.I. Acadèmia de la Música Valenciana, El Corte Inglés, Banc de Valéncia, Amics del Corpus, Gesfesa, Fills de Vicent Añon, Elvira Carles, Victoria Liceras "Siglo XVIII" i Vicent Payá.

El poeta que guanye la Flor Natural -màxim guardó del certamen- tindrà l´honor d´oferir-li-la a la que serà la Regina dels CXXVII Jocs Florals, Mª Fernanda D’Ocón en la cerimònia que es celebrarà com és costum en el Teatre Principal de Valéncia, en data que oportunament s´anunciarà. Mª Fernanda D’Ocón, ocuparà en tots els honors la Cadira d´Or en la CXXVII edició dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia.

Actualidad 2019

Actualidad Comisiones. Todas las noticias.

Solidaridad y Fallas

Artistas Falleros. Actualidad

Juntas Locales - Noticias

La Música - Noticias

Programas de Hablemos de Fallas en la UPV Radio. 102.5 FM

sección especial1

primera a1 copia

 

Nuestras Tradiciones.

San-Vicente Corpus Moros

Pirotecnia

cruces

julio-14-2

fiestas

folklore musica    

Hablemos de Hogueras

La Imagen de las Fallas 2019

 

#Elecció19. Cortes de Honor Infantiles.

#Elecció19. Cortes de Honor adultas.

El Museu Faller en 3D

museu faller

PROGRAMA "FUNDADORES"

dr collado 2

Hogueras en Internet

  Hogueras

Hablemos de Hogueras

 Hablemos-Hogueras