Vie12142018

ActualizadoJue, 13 Dic 2018 8pm

Las Comisiones.

La actualidad de las Fallas.

Los Artistas.

Las Juntas Locales

agenda 2

somcultura unafestaperatots

sanisidro telefonada

 opinaHISTORIA

Hablemos de la historia de las Fallas.

¿Quien esta en linea?

Hay 220 invitados y ningún miembro en línea

Actualidad 2018

Actualidad Comisiones. Todas las noticias.

Juntas Locales - Noticias

Artistas Falleros. Actualidad

Programas de Hablemos de Fallas en la UPV Radio. 102.5 FM

Solidaridad y Fallas

Artistas. Noticias

Els Museus Fallers de la Comunitat Valenciana oficialitzen la Xarxa Valenciana de Museu Fallers

El Museu Faller de València, el Museu Faller de Gandia, el Museu Faller d’Alzira, el Museu Faller de Cullera, el Museu Faller de Xàtiva i el Museu de l’Artista Faller de València signaran el dissabte 17 al Museu de l’Artista Faller de València un del Protocol General d’Actuació per potenciar institucionalment la Xarxa Valenciana de Museu Fallers.

L'objecte del Protocol d’Actuació és establir les bases per a la col·laboració de les institucions abans esmentades en el desenvolupament dels treballs d’estudi, investigació, catalogació, difusió i interpretació amb l’objectiu de crear una Xarxa de Museus Fallers i Col·leccions Museogràfiques reconegudes (XARXA VALENCIANA DE MUSEUS FALLERS), connectats entre tots ells i que siguen depositaris de tots els elements que conformen i generen la dimensió de la festa de les falles.

Es tracta de dinamitzar els projectes museístics i museològics des d’un punt de vista global, amb la col·laboració, la participació, el anàlisi, la reflexió i el diàleg per profunditzar en els objectius que ens han portat a crear aquesta Xarxa de Museus que estrena una imatge corporativa unificada i pròximament activarà una web amb informació de tots els museus fallers que la integren.

Les entitats que signen el Protocol es comprometen a diferents premisses que afavoriran a tots els components de manera igualitària i solidària. Primerament, els components de la xarxa deuen ser Col·leccions Museogràfiques o Museus reconeguts, o que estiguen adherides a una entitat pública o privada reconeguda com a tal, o que manifesten de manera inequívoca que estan en tràmits de ser reconeguts com a Museu o Col·lecció Museogràfica, d’acord amb la llei.

El segon compromís dels components de la xarxa és difondre l’organització de la festa, l’activitat cultural dins de les possibilitats del seu àmbit d’actuació i geogràfic, el caràcter satíric, la sociabilitat, els mecanismes rituals, les habilitats, les especialitats tradicionals i el treball artesanal que genera i els valors identitaris per garantir el foment i la transmissió intergeneracional.
En tercer lloc, el Museus que conformen aquest compromís deuen difondre la Xarxa Valenciana de Museus Fallers amb projectes museístics i museogràfics que intenten arribar al major nombre de col·lectius, fomentant d’aquesta manera la festa de les falles i la nostra cultura.

I per últim, els components de la xarxa deuen preservar, protegir i fer accessible la manifestació festiva de les falles i els seus elements integrants corresponsabilitzantse’n del seu llegat ancestral i intergeneracional.

El pròxim dissabte 17 de febrer, a les 12 hores, al Museu de l’Artista Faller de València signaran el Protocol General d’Actuació per formalitzar institucionalment la Xarxa Valenciana de Museus Fallers els següents representants del les entitats:

- Pere Fuset i Tortosa, Regidor de Cultura Festiva representant el Museu Faller de València.
- Telmo Gadea Boix , President de la Federació de Falles, titular de l’entitat i representant del Museu Faller de Gandia.
- Isabel Aguilar López, Vicealcaldessa i Regidora de Patrimoni Cultural i Festes en representació del Museu Faller d’Alzira.
- Mª José Terrades Renard, Tinent d’Alcalde Delegada de Falles com a representant del Museu Faller de Cullera.
- Jesús González Sarion, President de la Junta Local Fallera de Xàtiva i en representació del Museu Faller de Xàtiva.
- José Ramón Espuig Escrivá, Mestre Major del Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València, representant del Museu de l’Artista Faller de València.

Último Programa de Hablemos de Fallas en la UPV Radio.

sección especial1

primera a1 copia

 

Pólvora, tradició i foc

#Elecció19. Cortes de Honor Infantiles.

#Elecció19. Cortes de Honor adultas.

El Museu Faller en 3D

museu faller

PROGRAMA "FUNDADORES"

dr collado 2

Hogueras en Internet

  Hogueras

Hablemos de Hogueras

 Hablemos-Hogueras