Vie02152019

ActualizadoVie, 15 Feb 2019 11am

Exaltación de Marina Civera Moreno.

atlantisarrelscortedehonor

Las Comisiones.

La actualidad de las Fallas.

Los Artistas.

Las Juntas Locales

agenda 2

Galería de Videos e imágenes

 premiadosgalainfantil19

premiadosgala19

somcultura unafestaperatots

sanisidro telefonada

 opinaHISTORIA

Hablemos de la historia de las Fallas.

¿Quien esta en linea?

Hay 1640 invitados y ningún miembro en línea

Actualidad 2019

Actualidad Comisiones. Todas las noticias.

Juntas Locales - Noticias

Artistas Falleros. Actualidad

Programas de Hablemos de Fallas en la UPV Radio. 102.5 FM

Solidaridad y Fallas

Oscar García

Sant Valerià de Torrent ficha a Paco Martínez Heredia para la infantil y renueva a Oscar García en su falla grande

https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s480x480/13177847_1746241685647176_6918626151369253121_n.png?oh=99c341c9300964942407f9a03d6b7d11&oe=57E73C17

Las fallas de 2017 ya se preparan a todo ritmo en los talleres, también la de Sant Valerià de Torrent que prepara el guion y tema de los monumentos que podremos ver en los cruces Sant Valerià con l’Horta.

Leer más: Sant Valerià de Torrent ficha a Paco Martínez Heredia para la infantil y renueva a Oscar García en...

Sant Valeriá de Torrent, va presentar els seus projectes 2015

La comissió de la falla Sant Valerià de Torrent ens convida en 2015 a fer un passeig pel patrimoni hidràulic, natural i etnogràfic del barranc de l'Horteta.

https://lh6.googleusercontent.com/-Dws4T9P1g9U/VG_KQHByTfI/AAAAAAAFqIo/Y4j9rnT4kq0/s575/presentacio-bocetos-sv.jpg

Un viatge al passat a través de les infraestructures hidràuliques que ens han arribat dels nostres avantpassats romans, musulmans i de l'època cristiana.

https://lh4.googleusercontent.com/-QjkkVumHyok/VG_KQPUs1wI/AAAAAAAFqIs/ndiVSX5TV1E/s575/boceto-infantil-sv-2015B.jpg

Ho fa gràcies al seua falla  infantil que porta per lema "Un Torrent d'aigua", obra de l'artista Juan Martí, qui desenvoluparà una falleta al voltant dels Arquets de Baix, el Mas del Jutge i la Font de Sant Lluís, entre d'altres elements on l'aigua és el fil conductor.

https://lh6.googleusercontent.com/-IDoTvTwb2WA/VG_KQKACxzI/AAAAAAAFqIk/2Gy3C21m0Cc/s512/boceto-santValeria-2015B.jpg

Per este motiu els membres de la comissió presentaren els seus projectes de 2015 en l'assut del Pantà de Torrent, que actualment està sent recuperat per part de l'Ajuntament, dins del Pla Director del reg mil•lenari del barranc de l'Horteta, on experts multidisciplinaris estan trobant i catalogant mines d'aigua, infraestructures hidràuliques, sèquies i fonts que han fet servir els torrentins de totes les èpoques.

L'investigador local, Salvador Siscar (membre del Pla director) va fer una xicoteta excursió amb els fallers per explicar la importància de l'aigua en Torrent i de les troballes arqueològiques que se estan descobrint.

Les falleres Majors, Carmen Escrihuela i Dulce Maria Ferrer, acompanyades pel president Juan Carlos Jordan, van descobrir els projectes que es voran plantats al carrer en març de2015.

L'artista faller infantil, Juan Martí, intentarà aconseguir el tercer primer premi consecutiu en la secció primera amb un monument on la història de la ciutat i el consum responsable de l'aigua seran pilars fonamentals d'esta falla didàctica.

Sàtira política en any electoral
Per la seua banda, l'artista de Torrent, Oscar Garcia, es l'encarregat de plantar la falla gran sota el lema "Embruixos torrentins, bonics i fins!", una falla en la mateixa línia que els anys anteriors, amb critica 100% local i on es farà especial menció a la campanya electoral de 2015, però també a la realitat social, cultural i festiva de Torrent.

Tres bruixes identificades amb els tres grups politics de l'arc municipal intenten encisar als torrentins amb promeses i embruixos damunt del castell Ajuntament.

Els ciutadans seran els protagonistes de mil i un encanteris plens d'humor i sàtira fallera.

Leer más: Sant Valeriá de Torrent, va presentar els seus projectes 2015

Boceto de Oscar García para la Falla Sant Valerià de Torrent.


 

La falla major corre a càrrec de l’artista faller local, Oscar Garcia, qui per quart any consecutiu planta en la demarcació de Sant Valerià amb un projecte ple de sàtira

Leer más: Boceto de Oscar García para la Falla Sant Valerià de Torrent.

Sant Valerià i Cronista indultan del fuego sus ninots realizados por artistas torrentinos

Sant Valerià i Cronista indultan del fuego sus ninots realizados por artistas torrentinos

Por primera vez en su historia Sant Valerià logra indultar un ninot grande con una divertida estampa de Oscar García y Cronista repite el logro conseguido el año pasado con las líneas frescas de David Moreno

La exposición estará abierta hasta el 2 de marzo para que escolares y visitantes contemplen los 58 ninots y realicen talleres infantiles durante los fines de semana (sábados 12 y 19 de febrero, de 11.00 a 20.00 h. y domingos 13 y 20 de febrero, de 11.00 a 14.00 h.)


 

Torrent, 11/02/2011- Gritos de emoción resonaron entre las paredes del Mercado Municipal. Por primera vez tras casi 30 años de historia la falla Sant Valerià ha conseguido el Ninot Indultat con una divertida escena del artista torrentino Oscar García. Por su parte, el también artista torrentino David Moreno ha repetido el logro del año anterior con su figura “Bolboreta”, una niña realizada con líneas frescas que recorta mariposas de cartulina de colores para echarlas a volar.

El grupo de Sant Valerià muestra un anciano paseando a su perro, que ante la presencia de otros animales, se ha vuelto loco y ha hecho un lío a su dueño con la correa, agarrándole ciertas partes de su cuerpo. El ninot forma parte del proyecto “Jubilat… i mai parat” y logra este primer logro en mayores que se suma a los dos ninots indultados Infantiles que consiguió en 1994 y 1995.

Ambos artistas, Oscar García y David Moreno, son de Torrent y logran con sus obras indultar del fuego sus ninots y conseguir, a su vez, el premio de mejor ninot de sección primera, categoría en la que compiten ambas fallas.

Leer más: Sant Valerià i Cronista indultan del fuego sus ninots realizados por artistas torrentinos

Último Programa de Hablemos de Fallas en la UPV Radio.

sección especial1

primera a1 copia

 

La Imagen de las Fallas 2019

 

#Elecció19. Cortes de Honor Infantiles.

#Elecció19. Cortes de Honor adultas.

El Museu Faller en 3D

museu faller

PROGRAMA "FUNDADORES"

dr collado 2

Hogueras en Internet

  Hogueras

Hablemos de Hogueras

 Hablemos-Hogueras