Mié06262019

ActualizadoMar, 25 Jun 2019 10pm

Hablemos y opina

Cultura y Fallas

Hablemos de la historia de las Fallas.

Artistas Falleros. Actualidad

Solidaridad y Fallas

La Música - Noticias

Juntas Locales - Noticias

Actualidad Comisiones. Todas las noticias.

Todas las noticias

Relación de Artistas "G"

Els poetes valencians celebraran la velada en honor de la seua patrona, la Mare de Deu dels Dolors

 

La parròquia de Sant Pere Apòstol de Benifayó acollirà este tradicional acte poètic que organisa Lo Rat Penat

Divendres 23 de març, Divendres de Dolors, Lo Rat Penat celebrarà el tradicional acte poètic i musical en honor a la Mare de Deu dels Dolors,Patrona dels Poetes Valencians  . L’acte tindrà lloc a partir de les 20 h. en la parròquia deSant Pere Apòstol de Benifayó.

L’acte estarà presidit per la  CXXXIV Regina dels Jocs Florals, Mónica Duart García  que estarà acompanyada per la seua Cort d’Amor, formada per: Mª José Duart García,Andrea Villafañe del Riego, Nuria Galbis Carbó, Marián Pérez Chuliá, Alicia Lacomba Rocafull i Sonia Piles Franco.

La salutació, apertura i  glossa de l’acte serà realisada per D. Félix Duart Boluda, rector d ela parròquia de Sant Pere Apòstol de Benifayó i tancarà l’acte el President de Lo Rat Penat,D. Enric Esteve i Mollà.

En la part poètica, el Pròlec estarà a càrrec de la poetesa  Ampar Cabrera i Sanfèli x  , guan yadora de la Flor Natural en els Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia. El IDolor, La profecia de Simeó, serà versada pel poeta Donís Salvador i Chàfer; el II Dolor,La Fugida a Egipte, per Sito Sanchis; el III Dolor, La Pèrdua de Jesús en el Temple, seràrealisada per Immaculada Ballester Montava, el IV Dolor, l’Encontre en el carrer del’Amargura per Mª Jesús Coves i Torralba, el V Dolor, La Mort de Jesús en la Creu perEnric Vicent Almero i Zanon, el VI Dolor El Devallament de la Creu per Rafael Melià iCastelló i, finalment, el VII Dolor, la Sepultura de Jesús serà versada per Josep AlbertAymemir i Casasús, posant fi a les intervencions poètiques.

El Cor Popular de Lo Rat Penat, que posarà música a la velada estarà dir igit per Jesús Ma drid, intercalant en el recital poètic els temes: “Por la calle de amargura” (populard’Alfara del Patriarca), “¿Estaves tu?” (espiritual negre), “Este és el temps” (d’AlbertoTaulé i arreglament de Jesús A. Madrid), “Introducció i quint dolor” (popular de Benifayó)“Jesús seguix sent la meua alegria” (de la Cantata nº 147 de J.S. Bach).

La Imagen de las Fallas 2019

 

sección especial1

 opina HISTORIA

#Elecció19. Cortes de Honor Infantiles.

#Elecció19. Cortes de Honor adultas.

El Museu Faller en 3D

museu faller