Jue07182019

ActualizadoMié, 17 Jul 2019 10pm

agenda 2

Artistas Falleros. Actualidad

Hablemos de la historia de las Fallas.

Hablemos y opina

Solidaridad y Fallas

Actualidad Comisiones. Todas las noticias.

Juntas Locales - Noticias

Todas las noticias

Relación de Artistas "T".

Entrega Premis Casal Bernat i Baldoví de 2019

VI Gala d’entrega de distincions i premis del Casal Bernat i Baldoví, corresponent a l’eixercici faller 2018/2019 en el Saló del Museu del Gremi d'Artistes Fallers.

Leer más: Entrega Premis Casal Bernat i Baldoví de 2019

Gala de Llectura del Fallo del Concurs de Llibrets de Fallas. Lo Rat Penat

SE CELEBRA LA GALA DE LLECTURA DEL FALLO DEL CONCURS DE LLIBRETS DE FALLA QUE DES DE 1903 ORGANISA LO RAT PENAT

El restaurant del Museu del Gremi d’Artistes Fallers acollirà este multitudinari acte

Lo Rat Penat felicita a les falles per la massiva participació en un concurs centenari que forma part de la declaració de la festa de les Falles com a Patrimoni de l’Humanitat

La centenària entitat cultural valenciana celebrarà demà, dia 5 de març l’acte de llectura del fallo del Concurs de Llibrets de falla en el restaurant del Museu del Gremi d’Artistes Fallers. Un concurs que Lo Rat Penat organisa des de 1903, i que continua alcançant grans èxits de participació, en més de 300 llibrets optant als premis de les diferents categories.

Acabat el sopar –conegut entre els poetes festius com “dels gavinets llarcs”, per l’extrema competència que suscita entre ells la consecució dels premis més importants–, començarà l’acte de llectura del fallo del concurs. L’acte estarà presidit per la Fallera Major de Valéncia, Marina Civera, i per la Regina dels Jocs Florals, Maria Chaqués Vöringer.

A esta multitudinària gala han confirmat l’assistència més de 300 comensals, als que s’afegiran decenes de fallers més que acodiran en acabar el sopar per a sentir en directe la llectura del fallo del jurat.

En l’acte s’entregarà el tradicional “Plat de Glòria” en el que Lo Rat Penat premia al poeta que guanye el premi extraordinari “Bernat i Baldoví”, màxim guardó del concurs.

El president de Lo Rat Penat, Enric Esteve ha declarat “... nos ompli d’orgull eixa confiança del món faller en la nostra institució cultural, que des de la seua fundació en 1878 té com a objectius la defensa, promoció, ensenyança i difusió de la llengua, cultura i tradicions valencianes. Este concurs s’ha convertit, a lo llarc de més de cent anys, en el referent de la lliteratura festiva en Llengua Valenciana”.

Lo Rat Penat sempre ha estat al costat de les Falles i dels fallers. Ya a finals del sigle XIX era la societat Lo Rat Penat la que premiava a les millors falles.

Entre els aspectes a protegir que figuren en l’expedient de la declaració la UNESCO de la festa de les Falles com a Patrimoni Immaterial de l’Humanitat, se fa menció expressa a la llabor de Lo Rat Penat en la celebració d’este Concurs de Llibrets que potencia la lliteratura satírica en llengua valenciana.

Gala de la Cultura 2019 "Estat Crític"

 

Ya eran muchos los falleros y las falleras que esperaban en las puertas del Palacio de Congresos la llegada de las máximas representantes de la fiesta para que empezara uno de los acontecimientos más destacados del ciclo fallero. Una espera estuvo amenizada por la Colla de Tabal i Dolçaina de Junta Central Fallera que interpretó canciones tan populares como "Ramonet, si vas a l'hort".

Leer más: Gala de la Cultura 2019 "Estat Crític"

Gala de la Cultura Infantil 2019, "Adacadabrant"

 

Todavía no eran las seis de la tarde y el Palacio de Congresos de Valencia ya empezaba a llenarse de los invitados a la Gala de la Cultura Infantil 2019, preparados para vivir un espectáculo mágico con el Teatro Fallero como protagonista.

Leer más: Gala de la Cultura Infantil 2019, "Adacadabrant"

Microteatre al Casal

 

El jueves 10 de enero, el Salón de Plenos de Junta Central Fallera acogió la presentación de “Microteatre al casal”, una nueva iniciativa de la delegación de Cultura de JCF para poner el teatro y la cultura en valenciano al alcance de todos.

Leer más: Microteatre al Casal

Subcategorías

Cultura y Fallas

La Música - Noticias

Hablemos de Hogueras

sección especial1

 opina HISTORIA

La Imagen de las Fallas 2019

 

#Elecció19. Cortes de Honor Infantiles.

#Elecció19. Cortes de Honor adultas.

El Museu Faller en 3D

museu faller