Mar12112018

ActualizadoMar, 11 Dic 2018 11am

Las Comisiones.

La actualidad de las Fallas.

Los Artistas.

Las Juntas Locales

agenda 2

somcultura unafestaperatots

sanisidro telefonada

 opinaHISTORIA

Hablemos de la historia de las Fallas.

¿Quien esta en linea?

Hay 245 invitados y ningún miembro en línea

Actualidad 2018

Actualidad Comisiones. Todas las noticias.

Juntas Locales - Noticias

Artistas Falleros. Actualidad

Programas de Hablemos de Fallas en la UPV Radio. 102.5 FM

Solidaridad y Fallas

Tradiciones

Nuria Llopis ha lluit el trage ‘Fallera Major Infantil de Gandia’ en color ‘Gris Nube’

https://lh3.googleusercontent.com/d9oJH8cWK7ee8dBXe0RC44lrGFzdHC1KSLe_hxsdvpsNdBdl04sltDXCQo2OIlyZlWK6Wc15upsLlvV92Q7HQdgweQaQnLPd-ebJGhPjmbUnqnYhrNjuEzQXLrybzVW6WxSKGAqSB961DhLdzUi7BE-0SufSzNBt3qTsWZZ22pzjDy3lkC_3KCHj3WaIFkoaIuL4CTZjBqkH9z7vccaIBRI5vopFdn0f5tvSB5a2MaAFiLXrBOkEXYOogFw0HGXzBvO2AqOl9d27OMAIoREprFnJGAcEIqCW-WFlzNVijpV76QHCTuaSVUdQ08jXOt5l8QT1FBk0gXZescz-6u5Rbi8cK0afkzWj5pBRH5TnH5nLp4KR7stdHpvWm8byTOH8EaLER3rdnGG_F1vjtlpTrFKmlbKkJBQHScC9TVm1SDi1viagZJ82RVyGWgbNsv9HbU2Adri30Aglm-Faahw4T1FDlFIijPtKvXWn6ZwG6HHu1bZ_LgWLlyzGXS5naKUJfBPfWQZywBq_stwBxQly0Lj5T8K6qgjij1dJA-WdE5vR6-WCWbRr0Or82XjJaxDg2b1xK33w8QLMVXThNG9ognJ1lz0DsiuKWhFJRMJ9HfooS9NHaaty8u3kP2fAeZrP99i1QfVFuRFDYCrhaJGc3DAxx9es5kaf9YhC=w223-h300-no

El trage que ha lluit Núria Llopis Carrasco a la seua presentació és del segle XIX i ha sigut teixit amb el model exclusiu ‘Fallera Major Infantil de Gandia’ pels telars de la ‘Companyia Valenciana de la Seda’.

S’ha teixit sobre un fons de seda tintat expressament per a Núria, al que han batejat ‘GRIS NUBE’, entramat amb 12 colors de diferents games, destacant els roses i blaus, i el detall dels llaços que tanquen el ram de flors que van en groc antic. Les pintes són un treball exclusiu obra de Castelló-Castelló Ciselladors i el motiu central de les quals és l’Escut de la ciutat de Gandia.


Quant a l’adreç, ha estat realitzat per la casa Carmelo García i és el tradicional model de barqueta o balconet, anomenat així perquè els seus penjolls de perles imiten una cortineta que dóna el nom de barca. Està muntat amb perla natural i pedres de Swarovski. Xapat en or de 22K. Porta a joc l’anell, el collar i polsera de 5 voltes de perla natural.


Quant a les manteletes que llueix Núria han sigut brodades per a ella per Filles de Carmen Esteve, Estan realitzades en cadeneta artesanal sobre tul de seda brocades en daurat i milers de lluentons metàl·lics de dues grandàries. Aquest és un treball totalment artesanal i el dibuix que reprodueix pertany a l’arxiu de la casa, sent adaptat per a Nuria, tenint en compte el dibuix i grandària de la falda.


Respecte a les randes, són antigues de la firma Juanma M’Encanta. Han sigut triades especialment fent joc amb el trage i les manteletes. L’ahuecador és el model Felisa de la firma La LLar del Fil, adaptat a l’altura de Nuria i necessitats de la tela. La xambreta i pololo són també de La LLar del Fil. Es tracta d’un treball llencer confeccionat amb batista fina, randes de valencie i xicotetes baines.

Les enaigües són un record familiar de la seua tia Lola, confeccionada tota a mà amb randes de valencie i alençon. Els calcetins són un model teixit en seda, personalitzats amb el seu nom, obra d’Elvira Bella.


Les sabates són de Sandal, i estan fets en el Teler dels Germaníes. És el model ‘borlas’. És tipus guant, ja que el forro va cosit a la tela per a evitar que es formen arrugues en l’interior. El pentinat és una creació d’Ana, de Differens Spa. Ana és la seua perruquera des que Núria s’ha vestit i qui millor coneix els seus gustos.

 

Último Programa de Hablemos de Fallas en la UPV Radio.

sección especial1

primera a1 copia

 

Pólvora, tradició i foc

#Elecció19. Cortes de Honor Infantiles.

#Elecció19. Cortes de Honor adultas.

El Museu Faller en 3D

museu faller

PROGRAMA "FUNDADORES"

dr collado 2

Hogueras en Internet

  Hogueras

Hablemos de Hogueras

 Hablemos-Hogueras