Mié08212019

ActualizadoMié, 14 Ago 2019 6pm

preselecciones

mislata ban ruzafab ban canyamelar ban patraix ban
 pilar ban  malvarrosa ban  remeigv ban quatre ban 
 ruzafaa ban  olivereta ban  botanic ban  poblats ban
 quart ban  zaidia ban  roqueta ban  BENIMACLET
 laseu ban  elcarmen ban benimamet  rascanya 
jesus camins ban  algiros ban  benicalap ban

Todas las noticias

Artistas Falleros. Actualidad

Hablemos de la historia de las Fallas.

Hablemos y opina

Solidaridad y Fallas

Actualidad Comisiones. Todas las noticias.

Juntas Locales - Noticias

UPV Radio 102.5 FM

La Federació de les Lletres Falleres suma nous premis i atorga vora 5.000 euros per als Llibrets de Falla

https://lh3.googleusercontent.com/-PT0FVol_Ju4/VmLHXI5g0GI/AAAAAAAGvY8/Z5fwd0NWKQs/s570-Ic42/IMG_1033.png

Cinc edicions de foment de la literatura de qualitat i la creativitat als llibrets de Falla i nous horitzons. El nombre de premis s'amplia i la dotació econòmica conjunta se situa al voltant dels 5000 euros.


Enguany la plataforma passa a ser Federació de les Lletres Falleres integrada per l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), les comissions La Malva d’Alzira, El Mocador de Sagunt, l'Associació Amics del Mestre Ortifus de València i la plataforma Malalt de Falles. També comptem amb la incorporació de la Junta Local Fallera de Xàtiva.


Amb estos guardons es pretén promoure la creativitat literària i plàstica en els llibrets de falla, i fomentar la literatura en valencià en la festa de les Falles. De esta manera, Lletres Falleres reconeix tant l’esforç de les comissions que editen els llibrets com el d’aquells col·laboradors que participen en estes publicacions amb els seus treballs.


En esta nova convocatòria, les entitats convocants dels premis han fet un esforç més gran encara en un any decisiu per a la festa fallera apostant decididament per la projecció de la mateixa des del Llibret de Falla..


Les principals novetats de Lletres Falleres per a enguany és la incorporació de dos premis amb les següents corresponents convocatòries local i autonòmica. Són el Premi Climent Mata a la millor maquetació i disseny d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana convocat per la Junta Local Fallera de Xàtiva, i els Premis Pepet i Carles Cortina al millor article la Difusió de la Candidatura de les Falles a Patrimoni Immaterial de la Humanitat amb la col.laboració de la Regidoria de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València.


Els restants set premis ja van unir les seues forces l’any passat per a presentar una plataforma conjunta. Són els següents:


 El Premi Soler i Godes, convocat per l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta

 Premi Malva Alzira al millor poema satíric d’un llibret de la Comunitat Valenciana.


 Premi Mocador al millor assaig sobre Falles i cultura popular publicat en un llibret de la Comunitat Valenciana,. . Convoca Falla el Mocador de Sagunt.

 Premi Emili Llueca al millor assaig sobre Falles i cultura popular publicat en un llibret de la comarca del Camp de Morvedre. Convoca Falla el Mocador de Sagunt.


 Premi Mestre Ortifus a la coherència temàtica (entre el contingut del llibret i la crítica de la falla). Convoca Amics del Mestre Ortifus.


 Premi Mestre Ortifus de portada (que relacione contingut de llibret i temàtica de la falla), Convoca Amics del Mestre Ortifus.


 Premi #plf16 al millor text satiricofaller breu publicat en Facebook, Twiter o Google+, amb una dotació de 140 euros. Coordina Malalt de Falles.


Els originals per a tots els Premis de les Lletres Falleres hauran de presentar-se en els correus electrònics habilitats per cada un dels convocants abans de les 23.59 hores del 14 de Febrer de 2016.


Tota la informació i les bases completes estan disponibles en la pàgina web .www.lletresfalleres.info

Cultura y Fallas

La Música - Noticias

Actualidad 2019

Hablemos de Hogueras

sección especial1

 opina HISTORIA

La Imagen de las Fallas 2019

 

#Elecció19. Cortes de Honor Infantiles.

#Elecció19. Cortes de Honor adultas.

El Museu Faller en 3D

museu faller