Mié08212019

ActualizadoMié, 14 Ago 2019 6pm

preselecciones

mislata ban ruzafab ban canyamelar ban patraix ban
 pilar ban  malvarrosa ban  remeigv ban quatre ban 
 ruzafaa ban  olivereta ban  botanic ban  poblats ban
 quart ban  zaidia ban  roqueta ban  BENIMACLET
 laseu ban  elcarmen ban benimamet  rascanya 
jesus camins ban  algiros ban  benicalap ban

Todas las noticias

Artistas Falleros. Actualidad

Hablemos de la historia de las Fallas.

Hablemos y opina

Solidaridad y Fallas

Actualidad Comisiones. Todas las noticias.

Juntas Locales - Noticias

UPV Radio 102.5 FM

Isaac Peral-Misser Mascó guanya el Premi «Lletrafaller» al Ninot de Més Tro 2017

https://lh3.googleusercontent.com/hZ-IHKqwsK0vRpQZlDqkLH8U4qYHORifpYGONiZXtgpEJVR4KJCnXXGvprGJsJs3L2MUvNUMHdMizTXJP6_qeodRHhiPdr1tyVGpGtW4m0CYO-iV3A7LNjDTYF0RkDfvEQN_X6jTvEfbFEeR4ORGmalX1Znq3lYR4ZMKcSsRHW59r_aj1y_GxKG76tDryeDSFwVBWnj05SneXl__wYX6OamQId1sbnzSAaiBf4-NWPb-4cCsXAgHb20M_QS5UgrjOyMWj74YJj0-gOjG1FDOfYyK9Jt0LrbUoizbL9ymsl5-3L0U7XHLrRqk3MJqdlf2-OuaJrtL9m87NxCu47umES4saia7wCv-iQycMyjO3RlzCQ_voavbyxW9PX1v6S8Cc1oFYUviNmH9hbaPZLLQOBOdBBt2fITzKDfUAcmJLvI0qczgttINe7o9hP1SAlP94_O4gcVVmdkVk4r4DCX2MRor-itnT5piG_wQS7SZmA9XC92__l6gR_G22MiHZtt5Xg7kg1FINT9XiPADEHdjePsPD3hwyvlyQMWc5BQIFS99HFb3zTfKoRd92baN-NlqS9VbNnipwJhoheCiaW-4u_C-gqR6bv71dYaWMaF2nZy5tuJhVynMOr_LnLkCNuxBWHsIKv6Pu3nLu7rqN-k2zvRjPBwcreMGiFXAmHsBMPQ=w442-h659-no

La revista «Lletrafaller» torna al carrer, puntual a la cita fallera. Este divendres, 3 de març, a les 19 hores se va presenta el número 10 de la publicació, en el Museu de la Ciutat de Valéncia (Plaça de l'Arquebisbe, núm. 3, de la Ciutat de Valéncia).

En este mateix acte, amenisat en música de Tabal i Dolçaina i precedit d’una bunyolada a l’estil valencià, s’entregarà el IX Premi «Lletrafaller» al Ninot de Més Tro, que enguany se’n va a parar a la figura de l’Exposició del Ninot que l'artiste Francisco Dauder ha presentat per a la Falla Isaac Peral-Misser Mascó; una comissió de Burjassot.


El Premi «Lletrafaller» al Ninot de Més Tro naixqué en el número 2 de la revista per a promoure en el món faller “la sàtira a tomba oberta, el sarcasme sense mirar pèl apuntant a objectius immediats i reconeixibles”. El premi es tria entre els ninots presentats a l’Exposició del Ninot promoguda per JCF. Este concurs, des de sempre, s’ha centrat en la calitat plàstica dels ninots.

“El premi «Lletrafaller» es planteja per tant com un complement al premi oficial, centrant-se en l’atra caent del ninot: la crítica, sense parar esment en l’importància de la falla en que està plantat o en el seu realisme”. L'encarregada d'entregar el premi serà la Fallera Major de Valéncia, Raquel Alario.


L'història de la declaració de les Falles com a 'Patromoni Immaterial de l'Humanitat' de l'Unesco, de Antoni Marco, és el text que obri la revista; seguit d’una entrevista al professor Pablo Velasco. El llector trobarà uns atres continguts com “Vestir els ninots: una tradició fallera perduda”, “les Falles d'Elda”, “Llegendes urbanes falleres”, aixina com entrevistes a la Regina dels Jocs Florals, a Malalt de Falles o a Eurogloria, els aniversaris de Blasco Ibáñez i Almela i Vives, el  tradicional “recorregut a banda” per les falles de totes les categories i una completa recopilació de les de la Secció Especial. No falten les entrevistes a la Fallera Major i a la Fallera Major Infantil de Valéncia, l’auca lletrafallera o la desfilà de ninots de l’Exposició.


La portada és obra de Josep Lluís Aguilar, qui és llicenciat en Belles Arts, especialisat en dibuix i disseny. Fon alumne de Luis Massoni i rebé classes de grans cartellistes com Rafael Contreras i dibuixants com Paco Torres. Aixina mateix, cal remarcar que «Lletrafaller» conta en la colaboració de més de 30 persones.

Com l'any passat, per una atra banda, junt en la revista, s’adjunta el Llibret de l’atra Falla de l’Ajuntament, editat pel Casal Bernat i Baldoví (que també se torna a entregar en la revista amiga Actualidad Fallera).


«Lletrafaller» és una revista editada per l'editorial L'Oronella i per Foment de les Lletres Valencianes. Foment és una entitat que presidix l'escritor Òscar Rueda –al remat, també president del Casal Bernat i Baldoví– i de la qual formen part com a directius el poeta Ricart Folgado –qui, ademés, presidix l'Associació d'Escritors en Llengua Valenciana– i el director de «Lletrafaller», el periodiste Juli Amadeu Àrias.

Cultura y Fallas

La Música - Noticias

Actualidad 2019

Hablemos de Hogueras

sección especial1

 opina HISTORIA

La Imagen de las Fallas 2019

 

#Elecció19. Cortes de Honor Infantiles.

#Elecció19. Cortes de Honor adultas.

El Museu Faller en 3D

museu faller